Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Cepumu - kakao saldā desa

2005. gada 19. aprīlis
Foto: Depositphotos.com
Pagatavošana
300 min
1. Cepumus uz plāts sabrūnina (5 min. pie 250°C, neapdedzināt!), saliek uz paplātes un ar mīklas rulli sadrupina.
2. Cukuru un margarīnu palielā katlā uz uguns izkausē un, lēni maisot, izšķīdina cukuru (cik tas iespējams).
3. Noņem no uguns, padzesē, pa vienai kuļot pievieno sakultas olas.
4. Tad pieber kakao, cepumus. Ja vēlas, var pievienot rumu, balzāmu, liķieri vai citrusu esenci pēc ieskatiem.
5. Ļauj nedaudz padzist un liek uz folijas gabala. Veido desas formu, rūpīgi ietin un liek ledusskapī, līdz kārtīgi sastingst.
6. Pirms pasniegšanas sagriež šķēlēs un atbrīvo no folijas. No dotā daudzuma iznāk 2 saldās desas. Desa ir skaista - tumši brūna ar gaišiem dzelteniem cepumu “speķa” gabaliņiem un caurspīdīgām, krāsainām marmelādes actiņām. Desu viegli sagriezt plānās šķēlītēs.
7. Uzmanīgi ar alkohola pievienošanu - desu viegli sataisīt par šķidru, un tad ir ļoti grūti tai piedot formu.

Lai labi garšo!
Foto: Depositphotos.com
Uz augšu