Bumbieru kompots

4 1
Bumbieru kompots
Foto: Depositphotos.com

Sastāvdaļas

  • Cieti, negatavi bumbieri
  • 100-200 g cukura
  • 1-2 g citronskābes

Pagatavošana

40 min.
  1. Vidējus bumbierus sagriež daivas, izņem serdi.
  2. Divas reizes pārlej un nolej ar verdošu ūdeni, trešajā reizē šim ūdenim pievieno cukuru un citronskābi, uzvāra un pārlej bumbieriem, uzreizi aizvāko.
  3. Ja kompotu gatavo bez vairākkārtējas pārliešanas, tad burkas ir jāsterilizē 1l burkas - 18 min., 3l burkas - 40 min.

    Lai labi garšo!
    Ja kompotu gatavo bez vairākkārtējas pārliešanas, tad burkas...
    Foto: Depositphotos.com
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

jānis 2012. gada 15. septembris 23:46
cietie, negatavie bumbieri jāliek burkās veseli vai serdes jāizgriež?
Ilze Viksne 2009. gada 16. septembris 08:33
bumbierus liek burkās, cukuru liek uz 1l marinādes, marinādi es parasti uz acumēra nosaka, uz cik burkām kādu daudzumu vajag. galvenai proporcijas sīrupam ievērot
Inta 2009. gada 13. septembris 17:47
cik bumbierus uz šo daudzumu cukura?

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konservējumi