Sākums > Receptes > Brokastis

Omlete ar cieto sieru

2009. gada 13. septembris
Foto: Stella Jubalte
Pagatavošana
30 min
1. Omletei var izmantot dažādas cieto sieru šķirnes.
2. Sieru sarīvē, pievieno olu dzeltenumus, krējumu, miltus, ja nepieciešams, arī sāli. Samaisa.
3. Masā uzmanīgi iecilā sapuitotus olu baltumus.
4. CEP CEPEŠKRĀSNĪ.
5. Masu ielej pannā, kura perdzēta cepeškrāsnī.
6. Pirms cepšanas pannu ietauko vai ielej eļļu un vienmērīgi izklāj pa pannas virsmu.
7. Gatavei omletei virsma ir dzeltenīgi brūna, omlete uzpūšas; iedurot ar sērkociņu, tas ir sauss.
8. Omleti pasniedz tūlīt pēc izcepšanas ar kausētu sviesu. Sviestu var arī nekausēt, bet vienkārši nogriest gabaliņu un uzlikt uz karstās omletes, lai izkūst.
9. Nav vēlams uzglabāt, jo omlete kļūst sausa, sakrīt.
Uz augšu