Reņģu karbonādes

2005. gada 29. aprīlis
Foto: Rita Prane
Pagatavošana
30 min
1. Sagatavo reņģes. Tām nogriez galvas un astes, uzšķērd vēderiņus un izņem iekšas. Uzmanīgi, cenšoties saglabāt reņges fileju veselu, izņem vidusasaku. (Visvieglāk to izdarīt, ja ar nagu “atspiež” vidusasaku vienā filejas pusē, un pēc tam uzmanīgi, sākot no astes gala, atrauj nost no otras filejas pusītes.) Uzmanīgi noņem muguras spuru. Reņģu filejas noskalo zem tekoša ūdens.
2. Gatavo karbonādes. Uz smalkās rīves sarīvē sieru. Vienu reņģes fileju liec uz dēlīša ar muguriņu uz leju, uzliec virsū nedaudz sarīvētā siera. Otru reņģes fileju uzklāj virsū ar muguriņu uz augšu. Atkārto šīs darbības ar visām reņģu filejām. Sakul olu trauciņā, pievieno muskatriekstu un malto koriandru un 1 ēdamkaroti eļļas.
3. Cep un pasniedz. Dubultās reņģu filejas ņem ar abām rokām, uzmanīgi no abām pusēm apvārti olas un garšvielu maisījumā un pēc tam rīvmaizē. Liec tās uz pannas, kurā uzkarsēta eļļa. Cep no abām pusēm, kamēr karbonādes kļuvušas maigi zeltainas – 1 vai 2 minūtes no katras puses. Pasniedz ar vārītiem vai ceptiem kartupeļiem vai rīsiem, bet labas ir arī vienkārši uz maizes.
Uz augšu