Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Vegānu plovs rūda gaumē

2009. gada 11. septembris
Foto: rūdis
Ticiet, vai nē, bet uz dullo... bet gan jau no kaut kurienes paņemta ideja ir...

bilde būs vēlāk...
Pagatavošana
20 min
1. Nu tātad, pirms sākiet šiverēties pa virtuvi, pārliecinieties, vai esat skaidrā un visi nepieciešamie labumi ir pa rokai. Sākumā gagrieziet to burkānu apaļās, plānās šķēlītēs un sviediet iekšā katlā kopā ar rīsu paciņu.
2. Kamēr viņi tur vārās, tikmēr fiksi pārgrieziet sīpolu vertikiāli un tad horizontāli, škēlītēs, tā lai sanāk pusaplīši, to pašu izdariet ar kabaci (vai baklažānu) Parasti 15 šķēlītes vidēji un pēctam sagriezt uz pusēm tāpat kā sīpolu. Tad, kad tas ir izdarīts, metiet sīpolus un kabačus savā pannā, kas jau ir uzkarsusi, piesviežot klāt to kukurūzu. Kad visi dārzenīši ir mājīgi iekārtojušies tajā pannā, pamaisiet tos un uzlieciet pa virsu vāku, uzgrieziet mazu liesmu un ļaujiet lai sautējās savā sulā.
3. Atgriežoties pie katliņa, kur vārās rīsi un burkānšķēles, visam jau jābūt gatavam. Nekādā gadījumaā nepārvāriet rīsus tā, ka sanāk putra. Lai viņi piebriest tā normāli un tad par pārējo parūpēsies panna. Izņemiet rīsus no iepakojuma un samaisiet kopā ar burkāniem atsevišķā traukā vai tajā pašā katlā.
4. Nu tad visbeidzot to visu labumu gāžiet iekšā pannā un kārtīgi apmaisiet. Pielejiet klāt sojas mērci un apmaisiet vēlreiz. Uzlieciet vāku pa virsu un atkal pasautējiet zem zemas uguns. Pēc 5 min. sautēšanas visam vajadzētu būt gatavam.!
5. Ja esi kārtīgs latvis un nevari iedomāties savu ēdienu bez gaļas, tad alternatīva - Apcep sagrieztus vistas filejas gabaliņus (kas izvārtīti karī garšvielā) kopā ar ķiplokiem uz atsevišķas pannas un bliez iekšā pamatpannā!
Uz augšu