Septembra mannā

2009. gada 10. septembris
Foto: Ilze Lipska
Kopš piedzima mazie, mēs esam daudz iecienījuši putras, un tagad, kad ir visādi augļi un ogas, nekad nevāram putras tāpat vien, bet pievienojam klāt kaut ko no sezonas labumiem - šoreiz padalīšos ar recepti -rudenīga mannā putra ar āboliem!
Pagatavošana
30 min
1. ābolus nomizo, sagriež gabaliņos, tas ir visilgākais darbs. Saliek katliņā, pārber pāri nedaudz cukura (pēc garšas, ja vēlāk vajadzēs, piebērs vēl), pavisam nedaudz ūdens, pašā apakšā, un liekam vārīties
Foto: Ilze Lipska
2. Kad āboli izvārījušies mīksti, tos ar blenderi sablenderējam putriņā
Foto: Ilze Lipska
3. pielejam ūdeni un uzvārām. ja vajag, pieliekam vēl cukuru, cik nu saldu gribas.
4. Kad āboli sāk vārīties, liekam klāt mannu
Foto: Ilze Lipska
5. un kādas 3-5 minūtes pavāram
Foto: Ilze Lipska
6. tad uzliekam vāku un atstājam lai atdziest.
7. pēc 5 minūtēm droši liekam trauciņā, ēdam tāpat, vai pasniedzam ar pienu
Foto: Ilze Lipska
8. daļu var arī uzkult, kā debesmannu, tad saldais sanāks vieglāks un gaisīgāks, noliku blakus salīdzināšanai
Foto: Ilze Lipska
Uz augšu