Lečo kā bērnībā

2009. gada 10. septembris
Foto: Shutterstock.com
Lai jūs nebaida laiks, kas pavadīts šā lečo pagatavošanā, visu atsvērs garša - mani lieliski sapratīs tie, kuri 70-jos baudīja "pa blatu" dabūto GLOBUS lečo.
Pagatavošana
120 min
1. Tomātus sablendē, iegūto sulu lej katlā un uzvāra. Pēc tam uz lēnas uguns vāra 1 stundu.
2. Notīra sīpolus un burkānus. Sīpolus sagriež ripās, burkānus sarīvē. Uzkarsētā pannā apcep burkānus un sīpolus, pēc tam uz lēnas uguns sautē ~10 min.
3. Piparus pārgriež un izņem sēklotni, sagriež mazākos gabalos. Piparus pārlej ar verdošu ūdeni uz ~2-3 min.
4. Tomātu masai pielej etiķi, cukuru, eļļu un sāli. Pieber apceptos sīpolus, burkānus un piparus, sajauc. Visu laiku maisot uz lēnas uguns vāra 15 min.
5. Karstu lečo lej burkās un aizvāko. Apgrieztā veidā burkas tur 8-10 stundas. Uzglabā vēsumā. No minētā daudzuma iznāk 6 l lečo.

Lai izdodas un labi garšo!
Foto: Shutterstock.com
Uz augšu