Sākums > Receptes > Konservējumi

Čilli zapte ar apelsīniem un plūmēm

2009. gada 9. septembris
Foto: Berta Grīnberga
Pagatavošana
90 min
1. Plūmītes pārgriež uz pusēm, izņem kauliņus. Liek katlā karsēties.
2. Apelsīnu rūpīgi nomazgā un sagriež 4trās daļās - 3/4 apelsīna attīra no plēvītēm un ieplēš iekš plūmītēm. 4/4 apelsīna miziņas sarīvē uz smalkās rīves un pievieno masai.
3. Visu samaisa un uz aci ber virsū cukuru, cukuram jānosedz visa masa, bet, lai nav pārāk bieza kārta. Jo cukuru var pievienot vienmēr vēl. Visu samaisa un turpina karsēt.
4. Pievieno čilli pulveri. Tas atkarīgs pēc garšas. maisot vislaik vajag pagaršot. efektam jābūt tādam,ka ievārījums salds, bet norijot nedaudz dezina kaklu.
5. Pilda burciņās un aizvāko ciet. Ja ir vēlme, burciņā var iebērt dažus indijas riekstus.
6. Zapte brīnišķīgi garšos kā piedeva pie gaļas ēdieniem.
Uz augšu