Sālītas sēnes ar garšvielām

4 1

Sastāvdaļas

  • Sēnes, garšvielas: ķiploki. pipari, diļļu kāti, lauru lapas

Pagatavošana

45 min.
  1. Novāra sēnes sālsūdenī, pievienojot nedaudz etiķa. Nokāš, noskalo aukstā ūdenī, liek caurdurī, lai notek. Pēc tam ieber emalētā vai plastmasas bļodā, pievieno sīkās šķēlītēs sagrieztas kiploka daiviņas. piparu graudus, dilles, lauru lapas. Pagaršojot uzber sāli, samaisa. Kad sēnes pastāvējušas ledusskapī kādu diennakti, pagaršo, ja nepieciešams, vēl pasāla.Liek burkās, saspaida ar karoti, līdz veidojas sula. Var uzliet eļļu. Aizskrūvē ar uzgriežamo vāku, var arī plastmasu. Turu ledusskapī.
  2. Esmu izmantojusi speciālu piedevu sēņu sālīšanai, bet pēdējos gados nekur veikalos nav. Var izlīdzēties arī ar piedevu gurķu konservēšanai.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konservējumi