Sākums > Receptes > Konservējumi

Sālītas sēnes ar garšvielām

2009. gada 8. septembris
Foto: Depositphotos.com
Esmu izmantojusi speciālu piedevu sēņu sālīšanai, bet pēdējos gados nekur veikalos nav. Var izlīdzēties arī ar piedevu gurķu konservēšanai.
Pagatavošana
45 min
1. Novāra sēnes sālsūdenī, pievienojot nedaudz etiķa.
2. Nokāš, noskalo aukstā ūdenī, liek caurdurī, lai notek.
3. Pēc tam ieber emaljētā vai plastmasas bļodā, pievieno sīkās šķēlītēs sagrieztasķkiploka daiviņas, piparu graudus, lauru lapas. Pagaršojot uzber sāli, samaisa.
4. Kad sēnes pastāvējušas ledusskapī kādu diennakti, pagaršo, ja nepieciešams, vēl pasāla.
5. Liek burkās, saspaida ar karoti, līdz veidojas sula. Var uzliet eļļu. Aizskrūvē ar uzgriežamo vāku, var arī plastmasu. Turu ledusskapī.

Lai labi garšo!
Foto: Depositphotos.com
Uz augšu