Asie gurķīši

4 1

Sastāvdaļas

  • Gurķi
  • 300 g 9 % etiķis
  • 2 ēd.k. sāls
  • 4 ēd.k. cukurs
  • 2 l ūdens
  • Dilles
  • Ķiploks
  • Aspirīns

Pagatavošana

20 min.
  1. Gurķus nomazgā un saliek 3 litra burkā. pa virsu uzliek 2 daiviņas ķiploku, kādus 5 melnos piparus, dilles un 2 aspirīnus. Tikmēr vāra marinādi - ūdenim pielej etiķi, cukuru, sāli un uzvāra - tad lej burkā un vāko ciet. Apmet otrādi un uzliek segu un nākamajā dienā nes uz pagrabu.

Komentāri

iveta 2015. gada 10. augusts 11:49
Mana mamma gatavoja līdzīgi,pievienojot aspirīnu-ļoti labi gurķi sanāca.Es pati gatavoju ar pārliešanu,burkas nepastezēju,glabājas pat 2 gadus.
lita 2014. gada 27. augusts 09:02
Tā gurķus marinē mana vedekla! Bet es gurķus blanšēju, tad aspirīns nav vajadzīgs! Glabājas labi arī bez pastarizēšanas!
Evija 2009. gada 8. septembris 13:15
nu karam savs - jau ik gadus ādu ēdu un vēl neesmu neko kaitīgu sev novērojusi.....

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konservējumi