Kūka ar plūmju pildījumu

3 1

Sastāvdaļas

  • Mīklai:
  • 300 g miltu
  • 200 g sviesta
  • 100 g cukura
  • 1 ola
  • Pildījumam:
  • 1 kg plūmju
  • 4 ēd. k. cukura

Pagatavošana

60 min.
  1. Bļodā iesijā miltus.
  2. Pievieno saplucinātu sviestu, cukuru, olu. 3) Visu samīca, saveļ bumbā, ietin folijā un uz pusstundu ievieto ledusskapī.
  3. Plūmes noskalo, nosusina, pārgriež uz pusēm un izņem kauliņus. Katru pusīti vēlreiz pārgriež uz pusēm, līdz galam nepārgriežot.
  4. Mīklu plāni izklāj cepamajā formā. Malas uzloka 2cm uz augšu un nolīdzina ar nazi. Mīklu sadursta ar dakšiņu.
  5. No malām uz vidu kārto plūmes, katru nākamo kārtu liek virsū iepriekšējai līdz vidum.
  6. Cep 20-30 minūtes 200 grādu temperatūrā.
  7. Gatavu kūku liek atdzist uz režģa un pārkaisa ar cukuru vai pūdercukuru. Var pasniegt ar putukrējumu.
  8. Lai labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Dace 2010. gada 30. septembris 20:46
Lieliska kūka. Garšoja visiem!
otto 2009. gada 7. septembris 10:35
Bilde supper, un recepte aktuala shim bridim, ari vienkarsha un domaju jabut garshigi. Kapec neliec konkursam???

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize