Sākums > Receptes > Brokastis

Karstmaizes a la pica

2009. gada 5. septembris
Foto: Egons Neimanis
Pagatavošana
45 min
1. Sarīvē sieru, piegriež klāt mazos gabaliņos sagrieztu žāvētu liesu gaļu. Daudzumu izvēlas pēc garšas. Jānēm tikai vērā, ka siers karstumā kusīs - ja tā būs par daudz, vai arī ja tas būs par mīkstu - tas tecēs pāri maizītēm uz pannas!
2. Piegriež klāt smaliki sagrieztu papriku, tomātus. Mazam daudzumam maizīšu ir jāņem viens neliels tomāts, jo tomātu mīkstumā ir ļoti daudz šķidruma un tas ļoti sašķidrinās karstmaizīšu masu.
3. Kad ir iegūta vajadzīgā sastāvdaļu proporcija, klāt pieliek krējumu. Krējumu ņem pēc iespējas mazāk - tikai tik, cik nepieciešams, lai visas sastāvdaļas savienotu vienotā masā. Visu samaisa kopā ar krējumu.
4. Ņem maizītes, apsmērē ar kečupu vai tomātu mērci (vēlama tomātu mērce picai, var ņemt arī ķīniešu saldskābo)
5. Uz maizītēm uzziež sagatavoto masu. Maizītes liek uz pannas un cep iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī (ap +180 grādu pēc Celsija). Cep tik ilgi, kamēr siers ir izkusis un ir izveidojusies viendabīga masa, līdzīgi kā picai.
Uz augšu