Karstmaizes a la pica

5 1

Sastāvdaļas

  • tostermaize -baltmaize vai kliju maize
  • siers
  • žavēta liesa gaļa - aptuveni 20 g uz vienu maizes šķēli
  • tomātu mērce vai kečups - aptuveni 1. ēdamkarote uz vienu maizes šķēli
  • paprika - ja negaršo var nelietot
  • tomāti - ja nepatīk, var nelietot
  • krējums - tik daudz, lai visu savienotu kopā: sākot no 1. tējkarotes
  • Sastāvdaļu apjoms atkarīgs no porcijas lieluma

Pagatavošana

45 min.
  1. Sarīvē sieru, piegriež klāt mazos gabaliņos sagrieztu žāvētu liesu gaļu. Daudzumu izvēlas pēc garšas. Jānēm tikai vērā, ka siers karstumā kusīs - ja tā būs par daudz, vai arī ja tas būs par mīkstu - tas tecēs pāri maizītēm uz pannas!
  2. Piegriež klāt smaliki sagrieztu papriku, tomātus. Mazam daudzumam maizīšu ir jāņem viens neliels tomāts, jo tomātu mīkstumā ir ļoti daudz šķidruma un tas ļoti sašķidrinās karstmaizīšu masu.
  3. Kad ir iegūta vajadzīgā sastāvdaļu proporcija, klāt pieliek krējumu. Krējumu ņem pēc iespējas mazāk - tikai tik, cik nepieciešams, lai visas sastāvdaļas savienotu vienotā masā. Visu samaisa kopā ar krējumu.
  4. Ņem maizītes, apsmērē ar kečupu vai tomātu mērci (vēlama tomātu mērce picai, var ņemt arī ķīniešu saldskābo)
  5. Uz maizītēm uzziež sagatavoto masu. Maizītes liek uz pannas un cep iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī (ap +180 grādu pēc Celsija). Cep tik ilgi, kamēr siers ir izkusis un ir izveidojusies viendabīga masa, līdzīgi kā picai.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Brokastis