Biezpiena kuuka

2009. gada 4. septembris
Foto: Ilga Jablonska
Pagatavošana
60 min
1. Pamatnei: uz darba virsmas sajauc miltus ar cukuru un vidū veido iedobi. Tajā liek saplucinātu sviestu un olu un visu pēc iespējas ātrāk samīca gludā mīklā. Mīklu atdzesē 30 minūtes. Pēc tam to izveltnē un liek kārtīgi ieziestā apaļā veidnē, uzlokot un piespiežot pie veidnes sāniem apmēram 3 cm augstas malas.
2. Pārklājumam: saputo olu dzeltenumus ar cukuru un citrona miziņu, iemaisa miltus, biezpienu un sāli. Tad pievieno karstu pienu un karstu sviestu. Beigās iecilā stingrās putās saputotus olu baltumus un pagatavoto masu liek uz tortes pamatnes. Kūku cep sakarsētā cepeškrāsnī 180 C temperatūrā vai 2. karstuma režīmā 55 minūtes. Pēc cepšanas to izņem no veidnes un atdzesē uz kūku paliktņa. Tūlīt pasniedz.
Uz augšu