Sākums > Receptes > Zupas

Sarkano biešu krēmzupa

2009. gada 4. septembris
Foto: Gundega Brīnuma
Garšota ,kādā restorānā un mēģināta atdarināt.
Pagatavošana
60 min
1. Plūmes sagriež uz pusēm izņem kauliņus,pārlej ar vīnu un atstāj ievilkties.Sarkanās bietes nomazgā un katlā sautē apm 30min.gatavas pārlej ar augstu ūdeni un nomizo.Bietes sarīvē,izberž caur sietu.Vīnu kopā ar plūmēm un bietēm+1/2l ūdens uzvāra katlā.Kart.cieti izšķīdina ēdamkarotē auksta ūdens,pievieno novārījumam un pavāra līdz sāk biezēt.Piejauc medu un saldo krējumu,pieber sāli,kanēli,krustnagliņu pulveri,visu labi samaisa.Var pasniegt gan aukstu, gan karstu.
Uz augšu