Sarkano biešu un žāvēto plūmju krēmzupa

4 1

Sastāvdaļas

  • 500 ml viegla rozā vīna,100g žāvētu melno plūmju,500g sarkano biešu,1tējkarote kart.cietes,50g medus,100 g bieza saldā krējuma,1/2 tējkarote malta kanēļa,naža gals krustnagliņu pulvera,naža gals sāls

Pagatavošana

50 min.
  1. Plūmes sagriež uz pusēm izņem kauliņus,pārlej ar vīnu un atstāj ievilkties.Sarkanās bietes nomazgā un katlā sautē apm 30min.gatavas pārlej ar augstu ūdeni un nomizo.Bietes sarīvē,izberž caur sietu.Vīnu kopā ar plūmēm un bietēm+1/2l ūdens uzvāra katlā.Kart.cieti izšķīdina ēdamkarotē auksta ūdens,pievieno novārījumam un pavāra līdz sāk biezēt.Piejauc medu un saldo krējumu,pieber sāli,kanēli,krustnagliņu pulveri,visu labi samaisa.Var pasniegt gan aukstu, gan karstu.

Komentāri

Marta 2009. gada 4. septembris 13:10
Nu shito recepti vajadze likt pie rudens konkursa. Tik laba!!! un vel nofotografet un bilditi pielikt!!!

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Deserti