Sākums > Receptes > Deserti

Tiramisu -nošpikota no kāda itāļu šefa

2009. gada 3. septembris
Foto: Aija
Pagatavošana
30 min
1. Sagatavo ekspresso (es parasti no pupiņām un automātā - tad iznāk stiprāka) - bet ja apjoma ziņā skatās - tad ne vairāk kā viena normāla kafijas krūze - bet jābūt ir ļoti stiprai. Es parasti speciāli nedzesēju.
2. Pielej 3 tēj.kr.Cointreau liķiera (bet var arī melno balzāmu u.c., vislabāk ja stiprs alkohols un saldeni rūgts)
3. Sadala olu baltumus vienā, olu dzeltenumus otrā traukā, pievieno vaniļas cukuru. dzeltenumam pievieno 4 ēd.kr.cukuru, baltumam 1 ēd.kr.cukuru.
4. Sāk putot dzeltenumu - ļoti stingri saputo.
5. Pievieno dzeltenumam Mascarpone sieru un ar putu slotiņu iegūst vienveidīgu masu - pievieno kādas 3 tēj.kr. kafijas ar alkoholu. - Šo skatās pēc garšas, masai ir nedaudz jāmaina garša.
6. Saputo stingrās putās baltumu ar cukuru un tad uzmanīgi iecilā dzeltenuma/mascarpones/kafijas maisījumā (turpmāk - maisījums būs viss kopā)
7. Ielej atlikušo kafiju lēzenā traukā un pievieno nedaudz pienu.
8. Sagatavo lēzenu trauku ar malām, pirmo traukā ielej maisījumu - tikai tā lai nosegtu pamatu.
9. Ņem dāmu pirkstiņus un ļoti ātri apmērcē kafijas/piena maisījumā no abām pusēm un blīvi izkārto virs maisījuma. (Ja paturēs pirkstiņus pa ilgu kafijas maisījumā - tie izšķīdīs)
10. Kad viena kārta pirkstiņu ir salikti, atkal pārlej pāri maisījumu, lai nosegtu pirkstiņus.
11. 'Pārkaisa pabiezā slānī kakao pulveri nesaldinātu.
12. Man parasti sanāk ka vēl lieku vienu kārtu dāmu pirkstiņu, vēl vienu kaŗtu maisījuma un nobeidzu ar bagātīgi pārsijāta/pārkaisīta kakao kārtu, taču viss ir atkarīgs no trauka lieluma kurā liek.
13. Liek ledusskapī. Pēc pāris stundām (4-5h), ja ir kārtīgi bijušas saputotas olas, tad tas viss jau ir savilcies un var ēst. Bet ja vēl ir pašķidrs, tad jāgaida līdz nākamajam rītam.
14. Šis tiramisu variants neizskatīsies pēc tortes un nebūs īsti griežams kā torte, drīzāk servējams deserta trauciņos.
15. Labu apetīti!
Uz augšu