Seviļas rīsi

2009. gada 3. septembris
Foto: jānis a
Pagatavošana
25 min
1. 1. Novāra rīsus, ūdenim var pievienot lauru lapas un smaržīgos piparus, ja ir vēlme tad nedaudz ingvera, bet tas nav obligāti.
2. 2. Kamēr rīsi vārās sagriež papriku smalkos kubiņos un apcep to 8 minūtes, pēc tam papriku pārber atsevišķā traukā atbrīvojot pannu.
3. 3. Kad rīsi ir gatavi, tos nokāš un atdzesē zem tekoša ūdens. Uzkarsē pannu uz lēnas uguns un pievieno 2 ēdamkarotes olīveļļas. Sakarsētajā pannā saber koriandra un sinepju sēklas, krustnagliņas un kanēļa standziņas. Garšvielas būs gana gatavas tālākajai gatavošanai, kad kanēļa standiņas būs atritinājušās plāksnītēs, tad uz pannas ber kurkumu un kariju, apcep garšvielu maisījumu vēl pusminūti. [karija un kurkumas ēdienu noslēpums ir šo abu garšvielu neliela apcepšana]
4. 3. Pannā pie garšvielām pievieno vārītos rīsus un iepriekš apcepto papriku, visu maisa kamēr ēdiens ir ieguvis dzeltenu, vienmērīgu krāsu. Ēdiens ir gatavs un ¡buen apetito!
Uz augšu