Sīkā borščs

2009. gada 3. septembris
Foto: aiga petrova
Pagatavošana
60 min
1. Ūdens, apm. 2 l, liec katlā noskalotu gaļas gabalu, piparus , lauru lapas un sāli. Kamēr gaļa vārīsīes, sagriez salmiņos kāpostu un pagaidām noliec malā. Uzlej uz pannas apm. 3 ēd. kar. eļļas un ieber sīki sagrieztu sīpolu. Kad sīpols apcepies, pieber sarīvētu burkānu un vēl pēc brīža marinētās bietes. Sulu gan nolej nost, citādi būs pārāk izteikta biešu garša. Iedrupini 1 buljona kubiņu, uzlej pāris kausus buljona no zupas katla un zem vāka sutini 15 min. Saber zupas katlā kāpostus un sīki sagrieztus kartupeļus. Kad kāposti jau gandrīz mīksti, ber klāt to, kas uz pannas un vāri uz nelielas liesmas vēl kādas 15 minūtes.
2. Gaļu izņem no zupas un sagriez mazos gabaliņos, tad, protams, ber atpakaļ. Pēc brīža jau var ēst ar krējumu un zaļumiem, kas nu kuram labāk patīk!
Uz augšu