Sākums > Receptes > Zupas

Krēmzupa ar cukini

2009. gada 3. septembris
Foto: jānis a
Pagatavošana
35 min
1. 1. Cukini pārdala gareniski uz pusēm. Pusotru cukini nomizo un sagriež smalkos salmiņos, bet atlikušo cukini ar visu mizu sagriež plānos pusmēnestiņos, vai ceturtdaļmēnestiņos. Sasmalcina sīpolus.
2. 2. Katliņā, kas malziet ietaukots ar oliveļļu, cep salmiņos sasmalcinātos sukini kopā ar sīpoliem, kamēr masa sāk šķīst laukā. Tikmēr var karstā ūdeni izškīdināt dārzeņu buljona kubiņus.
3. 3. Kad cukini un sīpolu masa ir izšķīdusi tai pievieno kariju, visu kārtīgi apmaisa, līdz masa ir vienmērīgi dzeltena, tai pievieno krējumu un miltus, nedrīkst aizmirst arī buljonu. Zupu maisot vēl vāra 5 minūtes un pirms pašām beigām pievieno vēl šķipsniņu karija un kaijenas piparu garšai.
Uz augšu