Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Veģetārie pupu hamburgeri

2009. gada 3. septembris
Foto: jānis a
Šī ir fantastiska recepte tādiem veģetāriešiem, kā man, kuri nespēj atturēties no savu gaļēdāju draugu konvertēšanas par labu savai paša pārliecībai. Kad pasniedzu šo ēdienu saviem draugiem, tad viņi to gardām mutēm notiesā aci nepamirkšķinājuši, bet tad sāk brīnīties, ka es arī ēdu šos burgerus - "Kā tad tā Jāni, tu taču esi veģetārietis, nevarēji vairs bez gaļiņas iztikt, ja?" un protams smieklīgi jau ir man, kad pastāstu viņiem, ka šajā burgerā gaļa nav pat kā piedeva.
Pagatavošana
35 min
1. Konservētās pupiņas noskalo sietā zem tekoša ūdens. Ja izmanto svaigās pupiņas, tad vismaz 8 h pirms gatavošanas tās ir jāizmērcē ūdenī. Pēc skalošanas pupas saber virtuves kombainā, tām pievieno 300 ml pikantās tomātu mērces (es izmantoju BBQ mērci, tā piešķir ēdienam dūmainu grilla piegaršu) un sasmalcinātos sīpolus. Ar kombaina palīdzību pārvērš to visu vienmērīgā masā un pievieno saspiestus ķiplokus, sāli un piparus pēc garšas kā arī garšvielu maisījumu gulašam, atkal visu sablendē.
2. Pēdējā blendēšanas reizē pievieno baltmaizes šķēles, kuras iepriekš ir tikušas izmērcētas ūdenī, kā arī abas olas un 3 ēd. k. miltu, masu atkal blendē līdz tā ir vienveidīga.
3. Uz lēnas uguns liek karsēties pannu, taukvielām izmanto eļļu ne svieste. Pupiņu masu ar karoti lej uz pannas gluži kā vecāmāte to darītu ar pankūku mīklu, tikai nevajadzētu aizrauties ar pupiņu pankūkas lielumu, jo mazāks tās diametrs, jo ātrāk un vieglāk gatavosies, gluži labi derēs, ja izveidosi pankūku, kas platumā nepārsniedz 5 - 6 cm.
4. Kad pupiņu pankūkas ir apbrūninājušās no abām pusēm, tad laiks tās ņemt no pannas nost un veidot nākamās.
5. Kad visa pupu masa ir izcepta, tad var ķerties klāt hamburgeru taisīšanai. Iepriekš jau vari mazliet apgrauzdēt burgeru maizītes, lai tās ir tikai mazliet, mazliet kraukšķīgas no ārpuses, bet mīkstas no iekšpuses. Tās sagriež uz pusēm un piepilda ar kečupu, sinepēm, marinēto gurķīšu šķēlēm, salātu lapām, sieru un protams pupiņu pankūkām. Lieliski burgeri ir gatavi ēšanai.
6. Labu apetīti!
Uz augšu