Veģetārie pupu hamburgeri

3 1
Kolekcijas: Veģetārās
Šī ir fantastiska recepte tādiem veģetāriešiem, kā man, kuri nespēj atturēties no savu gaļēdāju draugu konvertēšanas par labu savai paša pārliecībai. Kad pasniedzu šo ēdienu saviem draugiem, tad viņi to gardām mutēm notiesā aci nepamirkšķinājuši, bet tad sāk brīnīties, ka es arī ēdu šos burgerus - "Kā tad tā Jāni, tu taču esi veģetārietis, nevarēji vairs bez gaļiņas iztikt, ja?" un protams smieklīgi jau ir man, kad pastāstu viņiem, ka šajā burgerā gaļa nav pat kā piedeva.

Sastāvdaļas

8 porcijas
  • 2 bundžiņas sarkano pupiņu (var izmantot arī nekonservētas pupiņas, teiksim adzuki pupas 400 g)
  • 2 baltie sīpoli
  • 2 olas
  • 4 - 5 šķēles baltmaizes
  • 3 ēd. k. miltu
  • 3 daiviņas ķiploka
  • 300 ml pikantas tomātu vai BBQ mērces
  • 3 tējk. Santa Maria maisījuma "Gulašam"
  • 1 galviņa lapu salātu, vai romas salātu
  • 8 hamburgeru maizītes
  • 8 šķēles kausētā siera, kas safasēts plāksnītēs
  • Kečups, sinepes, marinēti gurķīši
  • Sāls un pipari

Pagatavošana

35 min.
  1. Konservētās pupiņas noskalo sietā zem tekoša ūdens. Ja izmanto svaigās pupiņas, tad vismaz 8 h pirms gatavošanas tās ir jāizmērcē ūdenī. Pēc skalošanas pupas saber virtuves kombainā, tām pievieno 300 ml pikantās tomātu mērces (es izmantoju BBQ mērci, tā piešķir ēdienam dūmainu grilla piegaršu) un sasmalcinātos sīpolus. Ar kombaina palīdzību pārvērš to visu vienmērīgā masā un pievieno saspiestus ķiplokus, sāli un piparus pēc garšas kā arī garšvielu maisījumu gulašam, atkal visu sablendē.
  2. Pēdējā blendēšanas reizē pievieno baltmaizes šķēles, kuras iepriekš ir tikušas izmērcētas ūdenī, kā arī abas olas un 3 ēd. k. miltu, masu atkal blendē līdz tā ir vienveidīga.
  3. Uz lēnas uguns liek karsēties pannu, taukvielām izmanto eļļu ne svieste. Pupiņu masu ar karoti lej uz pannas gluži kā vecāmāte to darītu ar pankūku mīklu, tikai nevajadzētu aizrauties ar pupiņu pankūkas lielumu, jo mazāks tās diametrs, jo ātrāk un vieglāk gatavosies, gluži labi derēs, ja izveidosi pankūku, kas platumā nepārsniedz 5 - 6 cm.
  4. Kad pupiņu pankūkas ir apbrūninājušās no abām pusēm, tad laiks tās ņemt no pannas nost un veidot nākamās.
  5. Kad visa pupu masa ir izcepta, tad var ķerties klāt hamburgeru taisīšanai. Iepriekš jau vari mazliet apgrauzdēt burgeru maizītes, lai tās ir tikai mazliet, mazliet kraukšķīgas no ārpuses, bet mīkstas no iekšpuses. Tās sagriež uz pusēm un piepilda ar kečupu, sinepēm, marinēto gurķīšu šķēlēm, salātu lapām, sieru un protams pupiņu pankūkām. Lieliski burgeri ir gatavi ēšanai.
  6. Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Nezinītis uz mēness 2014. gada 12. marts 05:41
Nosaukums tāds divdomīgs :D
Sintija 2014. gada 24. februāris 18:10
Es gan ieviesu sev vēlamās korekcijas piedevu/miltu un tomātu mērces ziņā, bet recepte tiešām fantastiska!!!! Milzīgs paldies! ^_^ Ļoti, ļoti, ļoti garšīgi!
Līga 2011. gada 5. jūlijs 19:12
Labs un viegli pagatavojams,pat man kā iesācējai.

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni