Tvaicēti dārzeņi ar gaileņu mērci

4 1
Kolekcijas: Veģetārās

Sastāvdaļas

2 porcijas
  • 1 biete ap 150 g
  • 3 burkāni ap 300 g
  • ½ ziedkāposta ap 200 g
  • 150 g pākšu pupiņu
  • 3 kartupeļi ap 300 g
  • 150 g gaileņu
  • 50 g sviesta
  • 1 ēd. k. miltu
  • Sāls pēc garšas
  • (Nepieciešams tvaicējmais katls)

Pagatavošana

35 min.
  1. Ņem tvaicejamo katlu. Ielej ūdeni.
    Ņem tvaicejamo katlu. Ielej ūdeni.
  2. Uz garšas pastiprinātāja uzliek baziliku un čāberu. Nomizo un sagriež bieti. Sagriež pupiņas. Nokasa un sagriež burkānus.
    Uz garšas pastiprinātāja uzliek baziliku un čāberu. Nomizo u...
  3. To visu liek tvaicētāja pirmajā stāvā. Sagriež ziekāpostu, notīra un sagriež kartupeļus.
    To visu liek tvaicētāja pirmajā stāvā. Sagriež ziekāpostu, n...
  4. To visu liek tvaicētāja 2. stāvā.
    To visu liek tvaicētāja 2. stāvā.
  5. Uzliek vāku un ieslēdz aparātu 25 minūšu režīmā.
    Uzliek vāku un ieslēdz aparātu 25 minūšu režīmā.
  6. Notīra un sagriež gailenes. Sacep tās sviestā. Miltus sajauc ar ūdeni, pievieno sēnēm un mazliet pavāra.
    Notīra un sagriež gailenes. Sacep tās sviestā. Miltus sajauc...
  7. Pievieno sāli pēc garšas.
  8. Kad tvaicētājs beidzis darbu, uzmanīgi izņem dārzeņus, kārto uz šķīvjiem un pārlej ar sēņu mērci.
  9. Tvaicējot dārzeņus tajos saglabājas dabiskie sāļi un papildus sāli pievienot nevajag.
  10. Lai labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni