Rudens pastēte ar sēnēm

5 1

Sastāvdaļas

3 porcijas
  • 500 g vistu akniņu
  • 200 g sviesta
  • Sēnes (sauja jau izmērcētu un novārītu alksneņu) vai citas sēnes pēc patikas
  • Zaļumi (šķipsna pētersīļu vai dilles pēc patikas)
  • 1 sīpols
  • 1 daiviņa ķiploka
  • Sāls
  • Pipari
  • Lauru lapa

Pagatavošana

30 min.
  1. Sagriež vidēja lieluma sīpolu un liek cepties jau izkausētajā sviestā (1 paciņa).
  2. Kad sīpoli jau caurspīdīgi tiem pievieno, lauru lapu, 3 piparus, kā arī vistu akniņas un apcep/izsutina, kamēr gatavas. Tās ir gatavas jau aptuveni 6-8 min. Apkaisa ar sāli.
  3. Sagatavo, notecina sauju ar novārītām alksnenēm.
  4. Piebilde: lai alksnenes varētu likt klāt pastētei, tām jābūt notīrītām, izmērcētām aukstā ūdenī, novārītām 2x (1.reizē 20min, tad jaunā ūdenī 2.reizi jānovāra 10min).
  5. Atpakaļ pie pastētes, ņem gaļas mašīnu vai blenderi un visu samaļ vai blenderē (saceptās akniņas ar sīpoliem+sēnes+ zaļumus+ķiploku), visu samaisa un pilda mazās bļodiņās vai tasītēs, tad liek ledusskapī. Pastētes garšu padara izcilu tieši rudenīgās alknenes, bet ar sēnēm te var improvizēt (šampinjoni, maltas baravikas, ceptas beciņas utt).
  6. Piebilde: 200 g sviesta nepieciešams, lai pastēti būtu vieglāk uzsmērēt uz maizes un tā nedruptu.
  7. Lai labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Uzkodas