Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Maltas gaļas veltnīši ar sēnēm un gurķu salātiem

2009. gada 2. septembris
Foto: Maija Strode
Pagatavošana
40 min
1. Samīca gaļu, rīvmaizi, olu,minerālūdeni, garšvielas vijīgā masā un ļauj 20 min. ievilkties.
2. Tajā laikā notīra, sagriež un sacep sēnes.
3. Gurķus nomizo, izņem sēklotni, sarīvē uz rupjas rīves. Sajauc ar eļļu un sakapātiem zaļumiem. Ieliek ledusskapī.
4. No gaļas masas veido plācenīti, ieliek kādu tējkaroti sēņu un saveļ veltnīti.
5. Izveidotos veltnīšus cep no visām pusēm eļļā gatavus. Pēc tam 5 min. ieliek sakarsētā cepeškrāsnī pasautēties.
6. Pasniedz ar gurķu salātiem.
7. * Audzējot gurķus savā dārzā gadās ka daļa paslējas zem lapām un izaug lieli. Neliekas jauki ēšanai, bet šiem salātiem – tieši laikā. Un vēl šī recepte noder ja atrastas tikai dažas sēnes un mērcei visiem īsti nepietiek.
8. Lai labi garšo!
Uz augšu