Marinēti gurķi sliņķiem

3 1

Sastāvdaļas

  • Gurķi (šķībi un greizi)
  • Piedevas gurķu marinēšanai, ūdens,etiķis,cukurs un sāls (katram sava mīļākā sāls, cukura un etiķa proporcija gurķu marinēšanai)

Pagatavošana

60 min.
  1. Gurķus sagriež skaidiņās, ripiņās, kubiņos (kā nu vēlas vēlāk likt kā salātu sastāvdaļas). Ūdenim pievieno gurķu marinēšanas sastāvdaļas (dilles, upeņu lapas, mārutkus, piparus,... sāli cukuru), pavāra 5 min., ļauj atdzist, nokāš, atkal uzvāra un pievieno vēlamo esences daudzumu. Karstu uzlej uz 0,5 l burkās ievietotajos gurķos, aizvāko un 30 min. patur apgāztus. Ziemā nav jāķēpājas ar griezšanu, burku vaļā un salātos iekšā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konservējumi