Sākums > Receptes > Deserti

Banānu mafini ar šokolādes gabaliņiem

2009. gada 30. augusts
Foto: Laila Rozīte
Pagatavošana
45 min
1. Vienā bļodā samaisa miltus, cukuru, cepamo pulveri, sodu un sāli. (esiet uzmanīgi ar sodu, var arī iztikt, ja ir cepamais pulveris)
2. Otrā bļodā samaisa olu, eļļu, jogurtu un vaniļu.
3. Samaisa abu bļodu sastāvu kopā, līdz veidojas vidēji bieza masa. Ja ir par šķidru, var vēl miltus pielikt.
4. Samīca vai sablenderē banānus (iesaku mīcīt, jo tad var gadīties kāds gabaliņš banāna, kas ir ļoti garšīgi), pieliek tos klāt mīklai.
5. Sadauza gabaliņos šokolādi. Lai nav pārāk smalki, bet lai ir pa visiem mafiniem tādi mazi, pakusuši šokolādes gabaliņi. Šis process ir sarežģīts un ķēpīgs, bet var likt lietā izdomu un griezt ar nazi vai sist ar āmuru.
6. Mīklu liek mafinu formiņās tā, lai aizņemtu 2/3, cepjot tie piepūtīsies. Ja metāla formiņas, tās iesmērēt ar eļļu vajag, lai varētu izdabūt ārā.
7. Cep cepeškrāsnī kamēr gatavi. Kad nedaudz padzisuši, var pārkaisīt ar pūdercukuru.
Uz augšu