Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Krāsnī cepti pildīti kartupeļi ar gailenēm

2009. gada 30. augusts
Foto: Laila Rozīte
Pagatavošana
45 min
1. Šī porcija ir uz 6 vidēja izmēra kartupeļiem, bet katru sastāvdaļu var likt pēc garšas izjūtām.
2. Vispirms kārtīgi nomazgā kartupeļus. Ar visu mizu liek vārīties apmēram 15min. Nevar būt pārāk mīksti, tad būs grūti izgrebt.
3. Kad izvārījušies, ar nazi nogriež virsiņu un izgrebj kartupelim vidu, atstājot pavisam nelielu maliņu.
4. Uz pannas sacep papriku ar sīpoliem, liek klāt saceptas gailenes (var saldētas), kad viss nedaudz pacepies (daudz nevajag, jo vēl pēc tam liks cepeškrāsnī), liek klāt sojas mērci un tomātu mērci. Abas mērces liek pēc garšas izjūtām, ar tomātu nevajag pārāk aizrauties. Ja vajag, pieliek sāli, bet pēc sojas mērces var nevajadzēt.
5. Pildījumam pieliek klāt dilles, pētersīļus.
6. Pilda masu iekšā izgrebtajos kartupeļos.
7. Kartupeļus liek cepeškrāsnī cepties. Kad pacepti 5min, virsū uzkaisa sarīvētu sieru, cep vēl 5-10 min, līdz siers pakusis, bet vēl nav sacepies.
8. Liek uz šķīvjiem un pārkaisa ar sasmalcinātām dillītēm. Ja kartupeļa miziņa ir plāna, tā būs kraukšķīga un ļoti garšīga, tāpēc var ēst ar visu.
Uz augšu