Sākums > Receptes > Uzkodas

Garneļu kokteilis

2009. gada 29. augusts
Foto: Anna
Pagatavošana
30 min
1. Pagatavošana:
2. • Uzliek vārīties ūdeni ar sāli, pipariem un lauru lapām.
3. • Tikmēr nomazgā garneles un, kad ūdens uzvārījies, liek tās vārošajā ūdenī un vāra aptuveni 10 minūtes. Ja garneles ir saldētas, tad pietiek tās tikai atsaldēt.
4. • Kad gatavas (palikušas rozā), nokāš un ļauj atdzist.
5. • Kamēr garneles vārās, sagatavo mērci, sajaucot kopā visas sastāvdaļas un pievienojot smalki sagrieztu sīpolu, papriku, tomātu un pētersīļus. Proporcijas atkarīgas pēc garšas.
6. • Kad garneles atdzisušas, tās notīra un sajauc ar sagatavoto mērci. Pa virsu uzgriež avokado.
7. • Ieliek ledusskapī un ļauj vismaz pusstundu ievilkties. Pasniedz ar sāļajiem krekeriem.
Uz augšu