Garneļu kokteilis

3 1

Sastāvdaļas

  • Sastāvdaļas
  • 0.5 kg garneles
  • Ūdens
  • Sāls
  • Lauru lapas
  • Melnie pipari (veseli)
  • Mērcei
  • 0.5 tasīte tomātu mērces
  • 1 – 2 tomāti
  • 1 ēdk asās mērces (var būt tabasko mērce)
  • 1 ēdk citronu sulas
  • 1 naža gals sāls
  • 1 ēdk olīveļļas
  • 1 vidējs sīpols
  • 1 zaļā paprika
  • Buntīte pētersīļu
  • 1 vidēja izmēra avokado

Pagatavošana

30 min.
  1. Pagatavošana:
  2. • Uzliek vārīties ūdeni ar sāli, pipariem un lauru lapām.
  3. • Tikmēr nomazgā garneles un, kad ūdens uzvārījies, liek tās vārošajā ūdenī un vāra aptuveni 10 minūtes. Ja garneles ir saldētas, tad pietiek tās tikai atsaldēt.
  4. • Kad gatavas (palikušas rozā), nokāš un ļauj atdzist.
  5. • Kamēr garneles vārās, sagatavo mērci, sajaucot kopā visas sastāvdaļas un pievienojot smalki sagrieztu sīpolu, papriku, tomātu un pētersīļus. Proporcijas atkarīgas pēc garšas.
  6. • Kad garneles atdzisušas, tās notīra un sajauc ar sagatavoto mērci. Pa virsu uzgriež avokado.
  7. • Ieliek ledusskapī un ļauj vismaz pusstundu ievilkties. Pasniedz ar sāļajiem krekeriem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Uzkodas