Baklažānu sacepums ar mozzarella sieru

3 1
Kolekcijas: Veģetārās

Sastāvdaļas

4 porcijas
  • 2 lieli baklažāni
  • 3 Mozzarella siera bumbas
  • 2 burkāni
  • 150 g rīvēta parmezāna tipa siera
  • 4 tomāti
  • 150 g rīvmaizes
  • 2 olas
  • 1 bunte bazilika
  • Timiāns, organo, estragons pēc garšas. [var izmantot arī Santa Maria garšvielu maisījumu -Picai]
  • 3 ķiploka daiviņas
  • Spilvas tomātu mērce gaļas ēdieniem [0.5 l burciņa]

Pagatavošana

60 min.
  1. 1. Bļodiņā sakuļ olas ar rīvmaizi, pievieno sāli un piparus. Pēc tam nomizo un sagriež 1 cm biezās ripiņās abus baklažānus. Uzkarsē krāsni līdz 200 °C. Kamēr krāsns karsējās izmērcē baklažānu ripiņas olu un rīvmaizes maisījumā un izkārto uz cepešpannas, tad liek iekšā krāsnī un panē 3-5. minūtes.
  2. 2. Ņem cepešpannu kurai ir augstas malas [~5 cm] un vienmērīgi izlej tajā tomātu mērci kurai pa virsu izkārto visas panēto baklažānu ripiņas. Sarīvē burkānus un apcep pannā uz lēnas uguns kopā ar estragonu, oregano, timiānu un saspiestiem ķiplokiem. Burkānu maisījumu izkārto virs baklažāniem kā nākamo slāni.
  3. Sagriež mozzarella siera bumbas un tomātus šķēlītēs un kārto virsū cepešpannā kā nākamo slāni. Pannu liek iekšā cepešplītī kas sakarsēta 180°C un cepina 30 minūtes.
  4. 3. Kad mozzarella ir izkusis un sācis brūnināties, tad ir laiks sacepumu pārkaisīt ar svaiga bazilika lapiņām un sarīvēto parmezānu. Turpina cept vēl 10 minūtes līdz parmezāns ir izkusis un apbrūninājies.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni