Sākums > Receptes > Uzkodas

Nēģi vārīti sojas mērcē ar selerijas sakni un diļļu kremu

2009. gada 26. augusts
Foto: Receptes.lv
Pagatavošana
180 min
1. Nēģus pārber ar sāli, lai gļotas atdalās, tad noslauka ar dvieli. Liek katlā un pārlej ar sojas marinādi, vāra aptuveni 30 min, līdz paņemot uz dakšas, nēģis lūzt uz pusēm. Ļauj atdzist tajā pašā traukā.
2. Selerijas sakni nomizo, sagriež kubiņos un novāra mīkstu etiķa marinādē , atstāj lai atdziest.
3. Diļļu krēms:
4. saldo krējumu saputo stingrās putās un pievieno mazliet sāli un mazliet sinepes, beigās iecilā kapātas dilles.
5. Visas sastāvdaļas, kad atdzisušas, kārto uz šķīvja, dekorē ar rupjmaizi un zaļumiem...
6. Labu apetīti!
Uz augšu