Reņģes ar kartupeļiem un gurķiem

3 1
Kolekcijas: Veģetārās

Sastāvdaļas

  • 1 kg brētliņu
  • 1 kg mazu, stingru, nepāraugušu gurķīšu
  • 100 g etiķa
  • 1 l ūdens jeb tik daudz lai traukā gurķi būtu pārklāti
  • 5 ķiploka daiviņas
  • 1 sauja saspiestu peperkornu (zaļie pipari savā sulā)
  • Kartupeļi
  • Sāls pēc garšas
  • Pipari pēc garšas
  • 1 ēd. k. sinepju sēklu
  • Augu eļļa tik daudz lai pārklātu reņģes

Pagatavošana

180 min.
  1. Ja gurķi ir mazi, tiem neko negriež nost, lai tie neizjuktu. Gurķus var ielikt burkā vai arī kādā plastmasas traukā, jo paredzēti visai ātrai apēšanai.
  2. Pagatavo marinādi – ūdeni uzvāra kopā ar visām garšvielām (pa vidu pagaršojot, vai ir gana tīkama) un pārlej pāri gurķiem. Trauku nosedz ar vāku un atdzesē.
  3. Brētliņām nogriež asti un galvu un blīvi saliek karstumizturīgā traukā. Pārlej ar augu eļļu tā, lai zivtiņas ir nosegtas.
  4. Liek cepeškrāsnī 120 grādos un cep 3 stundas. Kad gatavas, atdzesē. Ar vāku nosegtā traukā, ieliktas vēsuma šādi pagatavotas brētliņas būs ēdamas arī pēc ilgāka laika.
  5. Traukā kārto marinētu gurķi, smalki sagrieztus lociņus, vārītu kartupeli, redīsus un salātu lapas.
  6. Pasniedz ar brētliņu krēmu, ko pagatavo šādi: saldo krējumu, pievienojot nedaudz sāls, saputo stingrās putās un pievieno divas samīcītas brētliņas (pirms tam salvetē jānosusina eļļa).
  7. Lieliska uzkoda ar alu un rupjmaizes šķēli!
  8. Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Salāti