Sākums > Receptes > Salāti

Reņģes ar kartupeļiem un gurķiem

2009. gada 26. augusts
Foto: Receptes.lv
Pagatavošana
180 min
1. Ja gurķi ir mazi, tiem neko negriež nost, lai tie neizjuktu. Gurķus var ielikt burkā vai arī kādā plastmasas traukā, jo paredzēti visai ātrai apēšanai.
2. Pagatavo marinādi – ūdeni uzvāra kopā ar visām garšvielām (pa vidu pagaršojot, vai ir gana tīkama) un pārlej pāri gurķiem. Trauku nosedz ar vāku un atdzesē.
3. Brētliņām nogriež asti un galvu un blīvi saliek karstumizturīgā traukā. Pārlej ar augu eļļu tā, lai zivtiņas ir nosegtas.
4. Liek cepeškrāsnī 120 grādos un cep 3 stundas. Kad gatavas, atdzesē. Ar vāku nosegtā traukā, ieliktas vēsuma šādi pagatavotas brētliņas būs ēdamas arī pēc ilgāka laika.
5. Traukā kārto marinētu gurķi, smalki sagrieztus lociņus, vārītu kartupeli, redīsus un salātu lapas.
6. Pasniedz ar brētliņu krēmu, ko pagatavo šādi: saldo krējumu, pievienojot nedaudz sāls, saputo stingrās putās un pievieno divas samīcītas brētliņas (pirms tam salvetē jānosusina eļļa).
7. Lieliska uzkoda ar alu un rupjmaizes šķēli!
8. Labu apetīti!
Uz augšu