Treknās pakaļiņas

5 1

Sastāvdaļas

  • Šķiņķīši
  • Tomāti
  • Ķiploki
  • Adžika
  • Sīpoli
  • Piedevām - kartupeļi

Pagatavošana

60 min.
  1. Ideja tāda: nopērkam kādus 6 šķiņķīšus - tos, kuriem arī astes daļa klāt. Veikalā pie manām mājām pārdod sasaldētus tītara šķiņķīšus, bet esmu mēģinājis arī ar vistas - nav ne vainas. Padarbojoties ar nazi novelkam ādu. Tas nav grūti. Bet tā, lai tas treknais gabaliņš paliek klāt. Sanāk tāda kā slēpotāju cepurīte, kurā pildām iekšā adžiku, marinētus, sasmalcinātu gurķus, tomātus un ķiplokus. Var pavisam nedaudz sīpolu. Sāls, protams, arī. Liekam cepeškrāsnī. Laiku nezinu, jo cepu uz aci 175 grādos. Kad ādiņa paliek brūna un kraukšķīga ir gatavs. Ēdam ar vārītiem kartupeļiem. Nekādas mērces nevajag, jo ēdiens ir ne pa jokam trekns un nediētisks. Bet svaiga tomāta pusīti gan vēlams un šķīvja uzlikt. Atlikušo šķiņķīša daļu - bez ādas - liekam atpakaļ saldētavā un vēlāk no tiem pagatavojam citus ēdienu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni