Spageti kabačos

2009. gada 24. augusts
Foto: Andriss PP
Mums bija liela kabaču raža un visiem bija apnicis ēst tos vienkārši saceptus, tad es izdomāju no tiem pagatavot ko plovam, bet rīsu vietā pievienoju spageti makaronus (ar rīsiem arī labi sanāk). Gatavoju līdzīgiplovu, tikai beigās iedomājos pievienot vēl sieru, un tā sanāca šis ēdiens.
Pagatavošana
50 min
1. Lielā katlā liek sagrieztus vai uz pašas lielākās, kvadrātainās rīves sarīvētus kabačus un nedaudz pālej ar ūdeni (ap 50 ml) vai iepriekš novārītu buljonu. Vāra uz pašas mazākās uguns 15 min.
2. Pa to laiku uz smalkās rīves sarīvē burkānu, sīki sakapā ķiploku, sīpolu un zaļumus (ja ir) un uz dārzeņu rīves sarīvē gurķi. Uzkarsē uz pannas eļļu un uz tās viegli apbrūnina visus burkānus, ķiplokus un sīpolu.
3. Pēc 15 vārīšanas minūtēm kabačiem pievieno visus burkānus, ķiploku, sīpolu, zaļumus, gurķi, makaronus un 50g tomātu pastas. Pārlej ar vēl nedaudz ūdeni vai buljonu un vāra vēl 5 min, pastāvīgi maisot(jāmaisa ļoti uzmanīgi, lai makaroni neplīst, jo tad ēdiens nesanāks). Pēc tam noņem no uguns un atstāj 10 minūtes, lai atlikušais ūdens iztvaiko.
4. Pa to laiku sarīvē sieru (ja ir cietais) (kausēto rīvēt nesanāks(joks). Pēc 10 minūtēm katlu atkal uzliek uz uguns un uzmanūgi iemaisa sieru un atlikušo tomātu pastu.
5. Garšīgi pasniegt ar pelmeņiem.
Uz augšu