Saldskābmaize (cepta maizes kombainā)

3 1
Ilgi meklēju, kā uzcept saldskābmaizi ar maizes kombaina palīdzību, neesmu tik čakla, lai maizīti gaidītu 2 dienas un maizes cepjamāis kombains mūsu ģimenē nonāca ļoti negaidīti, to uzdāvināja. Recepti nekur nevarēju atrast, tāpēc palasot kā to dara citi, mēģināju saskaņot proporcijas un tā nu esmu sasniegusi vēlamo.

Sastāvdaļas

1 porcijas
  • Ķieģelītis (formas maize) 2 šķēles
  • Kefīrs 1 cup (230 ml vai graņonka)
  • Eļļa 2 ēd.k
  • Brūnais cukurs 2 ēd.k
  • Cukurs 3 ēd.k
  • Medus 1 ēd.k
  • Sāls 1 tējk
  • Rudzu milti (bīdelēti) 3 cup (690 ml)
  • Kviešu milti 1/4 cup (60 ml)
  • Raugs (sausais) 1 1/3 tējk
  • Ķimenes 2 ēd.k

Pagatavošana

3 min.
  1. 2 šķēlēm "ķieģelītim" nogriež garozu un sagriež sīkākos gabaliņos, ieleik bļodā un pārlej ar kefīru 1 cup (230 ml) un atstāj uz kādu laiciņu (vislabākais atstāt uz tik ilgu laiku, kamēr kefīrs sasilis līdz istabas tept.), Tad ar blenderi sakuļ kefīru+"ķieģelīti", pēc tam to ielej ietaukotā maizes kombaina formā, tad pievieno eļļu, cukuru (ja nav brūnais, var likt parasto), medu, sāli, miltus un raugu. Kombainam izvēlos programmu "Kliju" 3.40 min. Ja mīkla sanāk par sausu (nevienmēr viss sanāk tik precīzi) tad pieleju vienu šļuku kefīra, ja par mitru tad piebru kādu bišķi miltus.

Komentāri

Bambino 2010. gada 17. decembris 08:02
Loti garsiga, tikai es vairs neberu rudzu miltus, tikai kviesu, sanak viegli salda, sikajiem garso loti!

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize