Lēcu dārzeņu biezenis bērniem un pieaugušajiem

3 1
Kolekcijas: Veģetārās

Sastāvdaļas

  • 200 -300 gr sarkano lēcu
  • 2 lieli kartupeļi
  • 2 vidēji burkāni
  • 2 daiviņas ķiploka
  • Un viss pārējais ir variāciju un iespēju cienīgs - puķkāposts, zaļie zirnīši, pākšu pupiņas, brokoļi, ķirbis utt

Pagatavošana

40 min.
  1. Lēcas kārtīgi noskalo, liek katlā vārīties (ūdeni vajag tā, lai nosedz lēcas, procesa laikā var pieliet vēl, lai nepiedeg). Dārzeņus sagriež nelielos gabaliņos un pievieno lēcām, pieber nedaudz sāli, kariju, un ik pa laikam apmaisot ļauj visam savārīties biezenī (dārzeņiem jābūt mīkstiem, bet ne izšķīdušiem, lēcas parasti ir savārījušās pļurā). Ja ir patikšana, beigās var pieliet nedaudz (~100ml) kokosa piena. Ja garšo asāks, var pievienot sarkanos piparus, Indijas ķimenes (kumīnu), kādu kardamona pāksti, karoti tomātu pastas u.tml. - atkarībā no ēdāju gaumes, bet maziem bērniem parasti labāk patīk bez stiprajām garšvielām.

Komentāri

Agnese 2014. gada 17. janvāris 22:31
sanāca ļoti garšīgs. Es pirms blenderēšanas, atsevišķi uz pannas sviestā pasautēju garšvielas (sinepju sēklas, turmeriks, asafoetida) un pēc tam pielēju pie blenderējamās masas.
Debeķīgi garšīgi!

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni