Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Lēcu dārzeņu biezenis bērniem un pieaugušajiem

2009. gada 23. augusts
Foto: Alīse Nīgale
Pagatavošana
40 min
1. Lēcas kārtīgi noskalo, liek katlā vārīties (ūdeni vajag tā, lai nosedz lēcas, procesa laikā var pieliet vēl, lai nepiedeg). Dārzeņus sagriež nelielos gabaliņos un pievieno lēcām, pieber nedaudz sāli, kariju, un ik pa laikam apmaisot ļauj visam savārīties biezenī (dārzeņiem jābūt mīkstiem, bet ne izšķīdušiem, lēcas parasti ir savārījušās pļurā). Ja ir patikšana, beigās var pieliet nedaudz (~100ml) kokosa piena. Ja garšo asāks, var pievienot sarkanos piparus, Indijas ķimenes (kumīnu), kādu kardamona pāksti, karoti tomātu pastas u.tml. - atkarībā no ēdāju gaumes, bet maziem bērniem parasti labāk patīk bez stiprajām garšvielām.
Uz augšu