Plovs labais

5 1

Sastāvdaļas

  • 0.5 Rīsi 0,5 kg
  • 0.5 Gaļa 0,5-1 kg pēc vēlmes. Labāk aita bet var arī vistu vai liellopu. Kas nesmādē cūku var arī to
  • 3 vidēji sīpoli
  • 3 lieli burkāni
  • Eļļa vai citas taukvielas. Daudzums atkarīgs no gaļas treknuma. Bet nedrīkst būt ļoti maz. Šis nebūs mazkaloriju uzkožamais
  • Garšvielas pēc pašu ieskatiem. Pats izmantoju sāli un Santa Marija vidusjūras garšvielu maisījumu. Un viss

Pagatavošana

40 min.
  1. Daru tā. Visu vienā katlā.
  2. Sagrieztus sīpolus kopā ar sagrieztiem burkāniem apcepam. Kad sīpoli mazliet karamelizējās liekam klāt gaļu sagrieztu mazos vai vidēji lielos gabalos. Gaļu apcepam bet ne izcepam. Labāk mazāk nekā sagrauzdēt sīpolus! Tikai tagad liekam klāt visas garšvielas.
  3. Tad beram iekšā rīsus un visu samaisam, lai uzkarsētu rīsus, bet ne ne izceptu (apm -1min.). (Piebilde - ja taisa lielāku porciju vēlams rīsus bērt pa virsu un nejaukt visu kopā. Taču tad process būs garāks un sarežģītāks. To šeit nē)
  4. Virsū uzlejam vārītu!!! ūdeni (vienalga karstu vai aukstu). Es leju ūdeni drusku vairāk nekā liekas pietiekami. :) Tam ir jānosedz viss maisījums ar 2-3 pirkstu līmeni virs tā. Visu lēnām 2-3 reizes apmaisa. Uz lēnas uguns gatavo. Vairs maisīt nedrīgst!!! Virsū jābūt vākam!
  5. Atkarībā no uguns stipruma ūdens būs "beidzies" pēc 15-20 min. Plovu nevajag piecepināt. Vienkārši atstājiet to bez uguns lai tas kādas 10 min atpūšās un tad uz priekšu.

Komentāri

Juis 2012. gada 15. februāris 16:21
plovs pie vidusuras virtuves //?un latvju virtuves izpildiijumaa
gardedis 2011. gada 16. novembris 18:14
bij labs, tikai man sanāca pavārīt stipri ilgāk par 20 min.

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni