Siļķu mērce

2009. gada 22. augusts
Foto: Inta Kiršteine
Pagatavošana
20 min
1. Uztaisa "nedēļas pārskatu" ledusskapī: visus apkaltušos desu galiņus un cīsiņus vai žāvēto gaļiņu sagriež un kopā ar sīpolu uz palielas pannas viegli apcep. Uz avīzes uzber 2 ēd.k ar kaudzi miltu, kuros apvārta 1-2 tīrītas bez asakas sālītas siļķes(var būt jau pamīkstas). Sīpolus ar gaļu nobīda pannas malā, siļķi liek lai apcepas, apgriež, ja iespējams. Kad tā sāk jukt ārā, pannā visam pāri saber atlikušos miltus un visu, kopā maisot, pamazām lej klāt ūdeni vai pienu. Nedauz pavāra apmaisot, lai milti uzbriest. Pasniedz bļodiņās ar krējumu un ķieģeļa rupjmaizi. nu kā?
Uz augšu