Sākums > Receptes > Zupas

Piena dārzeņu zupa "citādā"

2009. gada 22. augusts
Foto: Sanita Vijupe
Mājās nebija ne svaigo kāpostu, ne zirnīšu, bet gribējās zupiņu. Parastās dārzeņu zupas jau bija apnikušas un saliku savā jaunajā to, kas bija mājās.
Pagatavošana
30 min
1. Noskalo dārzeņus (burkānus, kartupeļus un puķukāpostus) un sagriež vēlamajā lielumā. Ieber katliņā un pārlej ar ūdeni tā, lai būtu pāri dārzeņiem. Vāra līdz pusmīksti. Tad pievieno sagrieztu sarkano sīpolu un papriku. Vāra 5 min., tad lej klāt pienu. Kad sāk vārīties pievieno sviestu un sasmalcinātas dilles, sāli un piparus pēc garšas. Zupa gatava. Labu apetīti!
2. P.S. Var dārzeņus (vai tikai burkānu un sīpolus) pasautēt uz pannas un tad likt ūdenī.
Uz augšu