Sākums > Receptes > Brokastis

Pankūkas kanādiešu gaumē

2009. gada 21. augusts
Foto: Anete Daugule
Pagatavošana
20 min
1. Miltus, cepamo pulveri un mazliet sāls iesijā bļodā, tad ar karoti vidū izveido iedobīti. 2.Citā bļodiņā uzmanīgi iesit olu. To saputo kopā ar divām tējkarotēm eļļas un pienu. 3.Olu maisījumu pakāpeniski iekuļ miltos, līdz viss ir sajaucies un izveidojusies viendabīga mīkla. 4.Atlikušās divar tējkarotes eļļas uzlej uz pannas uz karsē, līdz no pannas ceļas viegli garaiņi. 5.Ar karoti uzmanīgi uz pannas uzliek vienai pankūkai paredzētās divas ēdamkarotes mīklas. Tad izveido vēl divas pankūkas. 6.Pankūkas no katras puses cep apmēram 1 minūti. Kad sāk parādīties burbuļi, tās ar lāpstiņu apgriež otrādi. 7.Pankūkas cep vēl 1 minūti, līdz tās uzpūšas. Tad tās noņem no pannas un uzliek uz silta šķivja, pārlej ar kļavu sīrupu.
Uz augšu