Vasaras kompots ar ķiršiem un aprikozēm

5 1

Sastāvdaļas

  • 500 g saldo ķiršu
  • 500 g aprikožu
  • 250 ml vīnogu sulas
  • 1 ēd. k. kartupeļu cietes
  • 30 g maltu mandeļu
  • 1 olas baltums
  • 40 g pūdercukura

Pagatavošana

75 min.
  1. Augļus nomazgā, noņem kātiņus un izņem kauliņus. Aprikozes sagriež četrās daļās.
  2. Sulu uzkaršē, cieti atšķaida ūdenī, pievieno sulai, uzvāra.
  3. Augļus liek sulā un atstāj 5 minūtes ievilkties. Visu pārliek karstumizturīgā traukā.
  4. Olas baltumu sakuļ stingrās putās, iecilā pūdercukuru un mandeles, liek uz kompota. Apcep iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī (250 C; gāzes plītij: 5.6. režīms) apmēram 5 minūtes.

    Lai labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Deserti