Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Pākšu pupiņu sautējums

2009. gada 18. augusts
Foto: Anita Nipāne
Pagatavošana
30 min
1. Sagriež burkānus (ripiņās vai lielākos gabalos), sagriež pupiņu pākstis (4-5 cm garumā), izklapē nelielos gabaliņos sagriezto cūkgaļu, apsāla, sapiparo. Apcep to, pievieno burkānus. Turpina cept līdz burkāni paliek zeltaini, tad pievieno pākstis un pielej ūdeni tā, lai tas ir vienā līmenī ar dārzeņiem. Neaizmirst arī par ģaršvielām: sāls, baziliks u.c. Liek virsū vāku un sutina. Kad burkāni un pupiņas mīkstas, bet ūdens papusei izsautējies, pievieno pāris ēdamkarotes ar kausēto sieru pēc garšas. Vēl pāris minūtes pasautē un ir gatavs. :)
2. Var pasniegt ar kartupeļiem vai citām piedevām.
Uz augšu