Marķīze alise

4 1

Sastāvdaļas

  • 4 olu dzeltenumi
  • 100 g cukura, 400 ml piena
  • 3 lapiņas baltā želatīna
  • 100 g aprikožu džema
  • 2 olu baltumi
  • 125 ml (1/8 l) saldā krējuma

Pagatavošana

180 min.
  1. Saputo olu dzeltenumus un 80 g cukura, pie-
  2. lej pienu un karsta ūdens peldē puto līdz krēma konsistencei.Želatīnu uzbriedina aukstā ūdenī,nospiež lieko šķidrumu, izšķīdina karstajā krēmā.Aprikožu džemu izberž caur sietu.3 ēdamkarotes džema iejauc krēmā, krēmu ielej lēzenā traukā un noliek aukstumā. Pēc 6 stundām izliek uz šķīvja. Saputo olu baltumus un atlikušo cukuru stigrās putās, pakāpeniski pievienojot saldo krējumu. Ar saputoto masu rotā krēmu.Džemu spirālveidā uzlej uz putukrējuma, tūlīt pasniedz.

Komentāri

karīna čupriņikova 2009. gada 18. augusts 14:09
pagaršojiet ļoti garšīgi!

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Deserti