Sākums > Receptes > Konservējumi

Sālīti pētersīļi ar burkāniem

2009. gada 16. augusts
Foto: Vēsma Šķepaste
Pagatavošana
10 min
1. Sasmalcina pētersīļu lapas (ja ir sakņu pētersīļi, tad tos sarīvē), notīra un sarīvē burkānus. Visu liek lielā bļodā, pieber apmēram 2 ēd. k. sāls un ar rokām visu izmaisa un saspaida tā, lai veidojas suliņa.
2. Kad pētersīļi ar burkāniem ir sasulojuši, maisījumu pilda tīrās burciņās tā, lai suliņa ir mazliet pa virsu. Glabā ledusskapī vai pagrabā.
3. Lieto kā piedevu zupām, sautējumiem, mērcēm. Vien jāatceras, ka tad ēdienam sāli papildus bērt nevajag. Pētersīļu un burkānu proporcijas var variēt - burkānus var likt vairāk vai nemaz. Var maisījumam pievienot arī lokus un dilles.
4. Lai labi garšo!
Uz augšu