Siera zupa ar malto gaļu

4 1

Sastāvdaļas

4 porcijas
  • Maltā gaļa - 200 g
  • Sīpols - 1
  • Puravs - 1
  • Piens - 500 ml
  • Kausētais siers - 200 g
  • Eļļa - 3 ēd.kar
  • Dārzeņu buljona kubiņš - 1
  • Sāls, pipari, muskatrieksts
  • Baltvīns - 3 ēd.kar. (pēc vēlēšanās)

Pagatavošana

30 min.
  1. Sīpolu sasmalcina, puravu sagriež ripās. Katliņa uzkarsē eļļu un apcep sīpolu. Pievieno malto gaļu, maisot cep līdz tā paliek irdena. Pievieno puravu, apcep.
  2. Pielej pienu, pievieno buljona kubiņu un vāra 1 min.
  3. Zupā izkausē sieru, pēc garšas pieber sāli, piparus, mazliet rīvētu muskatriekstu. Pēc vēlēšanās var pievienot arī baltvīnu.
  4. Pasniedzot pārkaisa ar zaļumiem - pētersīli vai koriandru.
  5. Ja zupai vēlas pikantāku garšu, var pievienot 1/2 tējkaroti mārrutku.

Komentāri

Salija 2010. gada 8. septembris 21:31
Vai piena vietā var izmantot saldo krējumu ? (:

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Zupas