Ķīnas plūmju mērce

4 1

Sastāvdaļas

  • 1.5 plūmes (saldskābas) - 1,5 kg
  • Sīpoli - 2
  • Ķiploks - 1 daiviņa
  • Ingvera sakne - 2 cm
  • Koriandra sēklas - 1 tejkarote
  • Ābolu etiķis - 1/2 glāze
  • Brūnais cukurs - 3/4 glāze
  • Kanēlis- 1/2 tējkarote
  • Kajēnas pipari - 1/4 tējkarote
  • Krustnagliņas - 2-3
  • Sāls- 1/2 tējkarote

Pagatavošana

120 min.
  1. Sasmalcina sīpolu, ķiploki, ingvera sakni.Plūmes pārgriež uz pusēm, izņem kauliņus.
  2. Visu liek katliņā, pielej 1 glāzi ūdens un uzvāra. Uzliek vāku un uz mazas uguns vāra 30 min.
  3. Masu sakuļ ar blenderi. Pievieno cukuru, etiķi un garšvielas. Maisot uzvāra, turpina vārīt ~45 min.
  4. Karstu mērci lej burciņās, uzliek vāciņu un pasterizē 30 min.
  5. No minētā daudzuma iznāk 1 l mērces.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konservējumi