Sākums > Receptes > Konservējumi

Marinēti dārzeņi itāļu gaumē

2009. gada 15. augusts
Foto: Gunta
Pagatavošana
135 min
1. Sagriež dārzeņus - kabaci un baklažānu 0,5 cm biezās šķēlēs, piparus pārgriež uz pusēm, izņem sēklotni, pēc tam gareniski mazākos gabaliņos. Sagrieztos dārzeņus saliek atsevišķos traukos,pārkaisa ar sāli un atstāj uz 1 stundu.
2. Noskalo dārzeņus ar aukstu ūdeni.
3. Uzkarsē etiķi kopā ar 200 ml ūdens. Ieliek baklažānus un karsē 3 min. Izņem ar putu karoti un kārto uz salvetes. Atkārto to visu ar pārējiem dārzeņiem. Atstāj dārzeņus nožūt ~30 min.
4. Dārzeņus burkā liek kārtās kopā ar olīvām, burciņas virspusē - timiāna zariņu.
5. Katliņā lej eļļu, pievieno pipargraudus, oregāno un uz mazas uguns uzvāra. Karsto eļļu pārlej dārzeņiem, uzliek vāciņu un atdzesē. Kad burka atdzisusi līdz istabas temperatūrai, to noslēdz hermētiski, uzglabā vēsumā.
Uz augšu