Marinēti dārzeņi itāļu gaumē

3 1

Sastāvdaļas

  • Baklažāns - 1
  • Kabacis - 1
  • Saldie pipari - 2 (viens dzeltens, viens- sarkans)
  • Olīvas (zaļās un melnās) - 200 g
  • Sāls - 2 ēd.kar
  • Baltvīna etiķis - 200 ml
  • Augu eļļa - 300 ml
  • Kaltēts oregāno - 1 tējkarote
  • Melnie pipari - 8 graudiņi
  • Timiāna zariņš

Pagatavošana

135 min.
  1. Sagriež dārzeņus - kabaci un baklažānu 0,5 cm biezās šķēlēs, piparus pārgriež uz pusēm, izņem sēklotni, pēc tam gareniski mazākos gabaliņos. Sagrieztos dārzeņus saliek atsevišķos traukos,pārkaisa ar sāli un atstāj uz 1 stundu.
  2. Noskalo dārzeņus ar aukstu ūdeni.
  3. Uzkarsē etiķi kopā ar 200 ml ūdens. Ieliek baklažānus un karsē 3 min. Izņem ar putu karoti un kārto uz salvetes. Atkārto to visu ar pārējiem dārzeņiem. Atstāj dārzeņus nožūt ~30 min.
  4. Dārzeņus burkā liek kārtās kopā ar olīvām, burciņas virspusē - timiāna zariņu.
  5. Katliņā lej eļļu, pievieno pipargraudus, oregāno un uz mazas uguns uzvāra. Karsto eļļu pārlej dārzeņiem, uzliek vāciņu un atdzesē. Kad burka atdzisusi līdz istabas temperatūrai, to noslēdz hermētiski, uzglabā vēsumā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konservējumi