Jēra ribiņas ar alu

5 1

Sastāvdaļas

  • Jēra ribiņas 2 kg
  • 6 lieli sīpoli
  • 1 vidēja selerija sakne
  • 1 neliels pastinaks
  • Gaišais alus (2 litri lai paliek uzdzeršanai)
  • Pipari, lauru lapa, krustnagliņas, sāls

Pagatavošana

180 min.
  1. Ribiņas marinē ~ 1,5 stundu sev tīkamā veidā. Pēc tam viegli apcep līdz garoziņai. Bet var iztikt bez cepšanas.
  2. Sīpolus sagriež diezgan lielos kubiņos. Ieklāj tos kastrolī ar biezām sienām (3-4 cm). Virsū uzber selerija sakni, pastinaku un burkānus sagrieztus ~ 0,5 cm salmiņos. Uzber dažādus piparus pa 3-4 graudiņiem 3 krustnagliņas un lauru lapu. Virsū ciešā kārtā liek jēra ribiņas. Tam visam pārlej gaišo alu tā lai tas nosegtu produktus + ~3cm. Liek uz liela uguns. Pēc uzvārīšanās uguni samazina līdz minimumam, uzliek vāku un „aizmirst” uz 1,5 stundām. Apmēram pa vidu šim procesam pasāla. Gatavs lietošanai, lai gan var iet nedaudz tālāk – gaļu noņemt no kauliem, pārējo masu (bez lauru lapas) samalt un atkal visu apvienot.

Komentāri

egons 2012. gada 23. septembris 16:04
Es tā saprotu mundrais delfu komentētājs iekasījies receptēs.lv kļūdas pameklēt. Atbildu - burkāns bija piedurknē. Nesaprotu kāpēc tev tik svarīgi to zināt ņemot vērā, ka neizskatās, ka taisies tās ribiņas gatavot... :))
PS Pēkšņi nez kāpēc "d" tiek aizvietots ar "s"
WTF 2012. gada 23. septembris 14:27
Un pēkšņi nez no kurienes parāsās burkāni, kas jāsagriež salmiņos.

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni