Kabači ukraiņu gaumē

4 1

Sastāvdaļas

  • Jaunie kabači - 2 kg
  • Augu eļļa - 100-120 g (puse no daudzuma cepšanai, otra puse - konservēšanai)
  • Etiķis - 60 g
  • Ķiploki - 3-4 daiviņas
  • Dilles, pētersīļa zaļumi
  • Sāls - 10-12 g

Pagatavošana

60 min.
  1. Kabačus sagriež ~2 cm biezās ripās un apcep eļļā līdz tie zeltaini. Atdzesē, neliekot vienu otram virsū, bet izkārtojot vienā kārtā.
  2. Notīra ķiplokus, sīki sakapā. Zaļumus sagriež.
  3. Burkā apakšā ielej eļļu un etiķi, ieber sāli, daļu no zaļumiem un ķiploka, tad blīvi kārto apceptos kabačus. Pa vidu kabaču kārtām liek atlikušos zaļumus un ķiplokus.
  4. Burkas sterilizē - 1/2l burciņas 10 min,1l - 15 min.
  5. Minētais daudzums paredzēts 1l burkai.

Komentāri

ilze 2010. gada 15. augusts 12:21
Šis ir ļoti labs,ķiplokus var nežēlot,tikai es karstus liku sterilās burkās,starpāķiplokus un sāli,pirms aizvalcēšanas katrā burkā liku etiķi,nesterilizēju,ietinu pa nakti segā,glabājās ideāli( vēsā vietā)Uz 1/2l burciņu1ēdamk. 9% etiķis,uz visu 1/2 burciņu apm.1tējk. sāls

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konservējumi