Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Kartupeļi mundierī

2009. gada 11. augusts
Foto: Receptes.lv
Pagatavošana
60 min
1. Kārtīgi nomazgā kartupeļus un iemērc sālsūdeni no 2h-8h. Kad sagribas uzēst tad tos noslauka no ūdens un uzliek un cepešpannas apber ar sali un pipariem. Liek cepties uz 45-60 min. 230 grādos.(ik pa laikam ar zobu bakstāmo jaiesprauž kartupelī jāpārbauda vai ir mīksts) Kamēr cepās kādā bļodiņā saliek krējumu sagriestās dilles iespiež ķiploku un pēc garšas pieber sāli. Kartupeļus izņem no cepeškrāsns saliek uz šķīvja un iegriž pa vidu līdz vēl kartupelis turās kopā un iepilda ar mērci. Pasniedz ar gaļas ēdieniem kādas piecas minūtes pēc mērces iepildīšanas.
Uz augšu