Cukurtūtiņa

2009. gada 11. augusts
Foto: Inga U
Pagatavošana
90 min
1. Kartupeļus (labāk izvēlēties miltainās šķirnes) un burkānu nomizo. Jaunos kartupeļus var arī nemizot, tik dūšīgi nomazgāt. Dārzeņus rūpīgi dvielī nosusina un iesmērē ar eļļu. Vistas šķiņķi ierīvē ar Vegetu vai citu garšvielu maisījumu pēc garšas izvēles.
2. Cukurtūtiņā kārto vispirms vistu un ķiploku, tad veselus kartupeļus, pāri pārliek burkānu. Tūtiņu aizloka ciet, liek uz cepešpannas un cep kāsniņā 200 grādu temperatūrā aptuveni 1 - 1,5 stundas. Cepšanas laikā tūtiņu ik pa brīdim apslaka ar ūdeni, lai nepiesvilst.
3. Gatavu ņem laukā no krāsns, tūtiņu visā garumā pārgriež, mazliet paver vaļā, kartupeļus ar nazi pāršķeļ uz pusēm. Visam pārliek krējumu un pēc garšas pārber piedevu kartupeļiem vai citas garšvielas.
4. Porciju ar visu tūtiņu liek uz šķīvja un tūlīt pat pasniedz galdā. Krējums uz karstajiem kartupeļiem nedaudz pakusīs un satecēs tūtiņas apakšā, veidojot garšīgu mērcīti.
5. P.S. Nevajag censties no cukurtūtiņas izpurināt pēdējās cukura paliekas. Tās ēdiena garšas buķetei nāk tikai par labu.
Uz augšu