Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Jaunās ražas sautējums ar garšaugiem visai saimei

2009. gada 9. augusts
Foto: Linda Saule
Augusta vidū līdz septembra beigām vai nu savā dārzā savākt, vai ļoti lēti var sapirkt centrāltirgū dažādus dārzeņus. Piemēram, kartupeļi maksā pat 8 sant kg. Ja par katru pirkumu ir jāizdod pāris santīmu, tad ir tik patīkami iepirkties, ka sanāk milzīgs sautējums. Dārgākās sastāvdaļas ir baziliks, koriandrs un sviests.
Pagatavošana
90 min
1. Ņem lielu katlu un tajā ielej eļļu, tā, lai dibens nosedzas un ieber ēdamkaroti sāls (tas būs liels sautējums, iespējams sāli vajadzēs vēl).
2. Katlā ieliek gabaliņos sagrieztus burkānus, sīpolus un lokus. Visu tā kā uz pannas nedaudz apcep. Lej virsū ūdeni, tā lai viss ir nosegts, bet nekas nepeld.
3. Sagriež gabaliņos baziliku, dilles, koriandru un ķiploku. Visu samet iekšā un samaisa. Ja nepieciešams, tad pielej vēl ūdeni.
4. Izloba un ieber iekšā zirnīšus (ja lieto konservētos zirnīšus, tad tos ber beigās ar visu šķidrumu no kārbas).
5. Kad viss metas mīksts, tad ber iekšā sagrieztu kāpostu.
6. Kad mīksts sāk palikt kāposts, tad ber iekšā kartupeļus.
7. Kad mīksts ir viss, tad liek klāt sviestu.
8. Gatavošanas laikā visu laiku jāskatās, vai nav jāpielej klāt ūdens. Tā, lai visam riņķī ir slapjš, bet nepeld. Citādi piedegs.
Uz augšu